Pagini

luni, 1 aprilie 2013

A dărui din iubire





Arborele Vieții este în mijlocul paradisului lui Dumnezeu, în adâncul inimii noastre. Fructul cel mai bun, fructul perfect care crește și se coace cel mai bine, fructul pe deplin copt și dătător de viața este Iubirea. Acei ce percep adevăratul caracter al iubirii, au definit-o ca fiind cel mai mare lucru din lume. Voi ma adăuga că este cea mai mare forța de vindecare a lumii. Iubirea nu lipsește niciodată când este chemată de inima omului. Ne putem servi de principiul divin al iubirii pentru a face fața tuturor nevoilor noastre, pentru a alunga tristețea, infirmitatea și necazurile care nu dau pace oamenilor. Când Iubirea își desface aripile, ea cauta locurile aride din inimile oamenilor, locurile vieților irosite. Legătura cu ea răscumpără omenirea și transformă lumea ca prin minune. Iubirea este Dumnezeu, eternă, nelimitată, de neschimbat, care se întinde la infinit, dincolo de orice imaginație.
Iubirea îndeplinește legea propriului ei spirit, își încheie lucrarea în perfecțiune și îl descoperă pe Hristos în sufletul oamenilor. Iubirea caută să pătrundă permanent în inimile oamenilor și să se reverse în binefaceri. Dacă perversitatea și gândurile discordante ale oamenilor nu ar abate din calea lui acest fluviu al iubirii de Dumnezeu, fluviu etern și veșnic același, el ar curge continuu, ducând cu sine în marele ocean universal al uitării orice aparența de neînțelegere sau de urâțenie în stare să tulbure pacea oamenilor. Iubirea este fructul perfect al spiritului. Ea vine să panseze rănile omenirii, să aducă națiunile pe calea armoniei, să aducă lumii pacea și prosperitatea. Ea este pulsația însăși a lumii, bătaia de inimă a universului.
A iubi înseamna a deschide larg comorile de aur ale lui Dumnezeu. Oricine iubește nu poate să nu ofere. A oferi înseamna a câștigă. Acesta este efectul aplicării legii iubirii. Când dam fără ideea preconceputa de a primi în schimb, nu se poate să nu primim, căci din belșugul din care dăm, primim, ca efect al aplicării legii. ”Dați și vi se va da, ba încă vi se va turna în sân o măsura, buna, îndesata, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veți măsura, cu aceea vi se va măsura”
Dacă noi vom acționa în spiritul iubirii, Dumnezeu va fi prezent în conștiința noastră. Atunci când ne identificăm cu Viața, cu Iubirea și cu Înțelepciunea, înseamna că luăm legătură în mod conștient cu Dumnezeu.

 – Citat din Viețile Maeștrilor de Baird T. Spalding –


Ca să ți se împlinească rugăciunea trebuie să înveți să dăruiești, căci dacă nu ai de unde dărui, nu ai nici unde primi darurile pe care le ceri. Mulți se întreabă care este scopul venirii lor aici pe Pământ, care este rostul acestei vieți, care este menirea lor. Iubirea este menirea, iubirea este scopul, în iubire stă cunoașterea. Oriunde ai fi și orice ai face, iubește și dăruiește ceea ce ești, construiește-ți propria ta inimă, umple-o cu iubire și apoi dăruiește-te.

Flaviu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu